Sælg selv din bolig – Sådan gør du!

En boligejers selvsalg

Med betegnelsen selvsalg menes den situation, hvor en boligejer selv sørger for videresalg af sin ejendom i stedet for at søge hjælp hos en ejendomsmægler.

Billigere alternativ

Der kan være flere fordele ved selv at sælge sin ejendom. Den første og største fordel er nok prisen, da der kan være penge at spare. Man undgår at betale salær til ejendomsmægleren, men det betyder ikke, at selvsalg er gratis. Det er blot et billigere alternativ. Der vil altid være visse udgifter forbundet med et boligsalg samt udgifter, som med fordel bør afholdes såsom udgifter til indhentelse af offentlige dokumenter til udfærdigelse af tilstandsrapport eller til en boligadvokat, såfremt man ønsker en sådan rådgivning.

Sælger bestemmer selv

En anden fordel ved selvsalg er, at sælger selv bestemmer over salgsprocessens forløb. Hvis man overlader et salg til en ejendomsmægler, kan det efterlade en følelse af frustration over følelsen af, at der ikke rigtig sker noget. Ved selvsalg er sælger selv ansvarlig for salgsprocessens fremdrift. Man skal i den forbindelse være opmærksom på, at man ved selvsalg tillige selv skal stå for de praktiske foranstaltninger såsom at gøre boligen klar til salg, så den fremstår attraktiv for en potentiel køber, fastsætte og annoncere en pris samt finde en køber. Dette kan gribes an på flere måder, og man vælger selv, hvilket medie man vil anvende til annoncering af boligen og derved finde en potentiel køber.

En boligejer er nærmest til at kende sin bolig

En boligejer kender ofte selv godt til boligpriserne i området, til selve boligen og mulighederne i den, muligvis mindst lige så godt som ejendomsmægleren. En boligejer vil derfor ofte selv kunne stå for en lige så god, hvis ikke bedre og troværdig fremvisning af ejendommen sammenlignet med mæglerens fremvisning, fordi denne har et bedre kendskab til boligen.

Hvorfor søge rådgivning hos en boligadvokat?

Der er mange forhold at være opmærksom på ved en bolighandel uden en mægler. Det er ofte en god idé at søge rådgivning hos en boligadvokat med ekspertise på området, da en bolighandel kan involvere mange juridiske problemstillinger. Dette gælder ikke alene for boligsalg, men også for boligkøb, hvor sælgeren selv står for salget.